Európa legjobb motoros rendőre

Frecskó Krisztián kétezer kilométert motorozott az Európa legjobb motorosa címért.

Nagytétény-Moszkva – A 34 esztenős törzszászlós kétezer kilométert motorozott ezért a kitüntető címét. A kétnapos utazás csak még jobban felpörgette a motoros zsarut, így egy másodperces különbséggel, de ő állhatott a dobogó felső fokára a moszkvai versenyen, ahol kilenc ország 164 rendőr versenyzőjét utasította maga mögé.

A győzelem persze nem véletlen: Krisztián több,  mint két évtizede a kétkerekűek megszállottja.

– 12 évesen kezdtem egy kis 50 köbcentis motorral. A bátyám salakmotorozott, volt, amikor együtt építettünk össze a versenyjárművét – idézi fel a kezdeteket. – Mindig is motoros rendőr akartam lenni: ’99–ben a BRFK–nál kezdtem, közlekedési szolgálatban. Áprilisban kerültem az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központhoz, ahol gépjármű-vezetéstechnikát oktatok. Minden motoros rendőrnek évente kell engedélymegújító vizsgát tennie, így az ország összes motoros zsaruját vizsgáztattam már – sorolja büszkén Krisztián.

2005–ben volt az első megmérettetése, amikor szintén első helyen végzett Kijevben. Ezután egy év kihagyás következett, mert egy súlyos baleset miatt egy darabig nem tudott motorra ülni.

– Eltört a csuklóm és az összes szalag  elszakadt a térdemben – meséli Krisztián, aki a moszkvai versenyen bebizonyította, érdemes volt a gyógyulás után nyeregbe pattannia.

– Ismeretlen pályán, ismeretlen motorral versenyeztünk.  Fogalmam sincs, milyen gépet kaptunk, pedig volt már sok kétkerekűvel dolgom. Borzalmas volt a 125 köbcentis járgány, hiába húztam a gázt nem ment, de meg sem akart állni. Dobfékes volt és mindig leért valami alkatrésze, de próbáltam a feladatra koncentrálni és sikerült megnyernem a versenyt – számol be a vidal nehézségeiről Európa legjobb motoros rendőre.

 

Eredeti cikk: Blikk.hu

Hozzászólások lezárva.